Endret: 11 jan 2017     Opprettet: 14 sep 2010

Viktig informasjon vedrørende brannvarslere!

Hver leilighet ved Nye Major Sameie er utstyrt med en sentralisert branndetektor (som er direkte tilknyttet brannsentralen) og en brannvarsler som er batteridrevet.

For at dette systemet skal kunne kommunisere med brannsentralen er det viktig at detektorene som befinner seg i leiligheten din er i orden. Da er det viktig at man følger de rette instruksene for å skru av alarmen, hvis man skulle være så uheldig å få utløst falsk alarm. Instruksene for dette finner du i boligpermen under punkt 20 – Elektro, og det er viktig at alle beboere setter seg inn i disse. Detektoren som befinner seg i din leilighet må under ingen omstendigheter tukles med om alarmen skulle gå og det ikke er brann. Hvis dette er tilfellet, MÅ man gå ned 1. etasje og nullstille alarmen på avstillingstablået der.

Hvis du tukler med branndetektoren som er tilknyttet brannsentralen kan dette føre til at den ikke vil fungere om det skulle bli brann i din leilighet. I verste fall vil brannsentralen kanskje ikke bli varslet før leiligheten er overtent, og det kan også sette andre leiligheter i fare. For å reparere en detektor som ikke fungerer må Totaltek (som har montert det elektriske anlegget her på Nye Major 3) tilkalles for å utbedre feilen. Du må da være forberedt på å selv bære kostnaden dersom du har forårsaket feilen.

Vi ønsker derfor å be deg om å være behjelpelig dersom det skulle være en slik feil i din leilighet, slik at Totaltek får bragt dette i orden.